Project ASVB Duurzaam

Maart 2016 heeft een groep vrijwilligers het initiatief genomen voor het Project ASVB Duurzaam.

Doelstelling van het project is om energie op te wekken door het plaatsen van zonnepanelen en anderzijds energie te besparen door het nemen van isolerende maatregelen, het vervangen van de huidige verwarmingssysteem in de kantine, het isoleren van de buitenmuren en dak en het plaatsen van kunststofkozijnen met HR++ glas. Waardoor het sportcomplex ook in de toekomst voor Blijham, Gemeente Westerwolde, behouden blijft.

Bouwkundig Teken- en Timmerwerk, Michel Bos heeft de bouwkundige tekeningen gemaakt en Borgtechniek heeft geïnventariseerd welke technische installaties er nodig waren om energie te besparen en of het mogelijk was om zonnepanelen op sporthal “De Stelling” te plaatsen.

Met de uitkomst van deze bevindingen is FISAD administratiekantoor aan de slag gegaan en heeft een projectplan geschreven en diverse subsidieverstrekkers en donateurs benaderd voor een bijdrage aan het project.

In juni 2017 is er daadwerkelijk begonnen met de uitvoering van het project ASVB Duurzaam. Men is begonnen met de bouwkundige werkzaamheden van de kantine zodat deze zoveel mogelijk in de zomerstop konden plaatsvinden. Bovendien waren er enige twijfels over de draagkracht van de dakconstructie van sporthal “De Stelling”. Nader onderzoek door Ingenieur Harm de Jonge heeft uitgewezen dat de zonnepanelen op het dak geplaatst konden worden.

Ondertussen heeft Interfit een nieuwe verwarmingsinstallatie met warmtepomp geïnstalleerd in de kantine. Deze zogenoemde VRV-systeem kan verwarmen, koelen en ontvochtigen.

 

 

 

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

срочный микрозайм на карту через интернет займы онлайн наличными быстрые займы онлайн