De Witte Muizen uit Blijham

Hoe is ASVB aan deze bijnaam gekomen?

Het was in het begin van de jaren ’60. ASVB speelde een uitwedstrijd tegen Westerwolde of Heiligerlee. ASVB won deze wedstrijd en bij het verlaten van van het veld zei een speler van de tegenpartij: ‘Die jongens kwamen steeds overal opduiken, het waren net muizen’. Een journalistmoet het hebben opgepikt, want een dag later stond het in de krant. Omdat ASVB in het wit speelden, heeft hij er Witte Muizen van gemaakt.

Witte Muis uit Blijham

‘Die jongens kwamen steeds overal opduiken, het waren net muizen’

Muizen, het was een toepasselijke naam. Het elftal uit die tijd bestond uit kleine mannen. Bé Nomden was zelfs zo klein dat hij werd afgekeurd voor militaire dienst. Maar een vinnige rakker en pijlsnel.