Historie ASVB

ASVB kent een rijke historie.

Tot de tweede wereldoorlog:

In de jaren voor 1940 werd er door een aantal Blijhamsters ook gevoetbald. Zij namen deel aan de competitie van de Groninger Voetbal Bond. Het tenue bestond uit wit-blauw gestreepte shirts en  zwarte broeken. Tijdens de tweede wereldoorlog
werd er niet gevoetbald in competitieverband.

1945 – 1960:

In 1945 besloot de gymnastiekvereniging A.S.V.B.  uit te breiden met een afdeling voetbal en handbal. Als officiële oprichtingsdatum werd gekozen voor
1 september 1945. In 1945 startte de afdeling voetbal van A.S.V.B. met twee seniorenelftallen in de tweede klasse van de G.V.B. Het tenue bestond uit een wit shirt, een witte broek en blauw-wit gestreepte kousen. Toen reeds kreeg A.S.V.B. de bijnaam ”de witte muizen”.

In 1950 werd een nieuw sportterrein in Wedderveer geopend. Ook de collega’s van v.v. Wedde voetbalden op datzelfde terrein. Omdat er te weinig belangstelling was voor het handbal werd deze afdeling in 1956 opgeheven. Op het bestuurlijk vlak kwamen er enkele jaren later ook enige veranderingen. De besturen van de afdeling gymnastiek en voetbal werden in 1959 gesplitst.

1960 – heden:

In 1964 fuseerde de afdeling gymnatiek met de andere plaatselijke gymnastiekverening H.B.S. en met de sportgroepen judo en wandelen. Deze vereniging kreeg de naam S.V. Blijham.

In 1976 werd het huidige sportpark in gebruik genomen. Met de realisering hiervan was men twee jaar eerder, in 1974, reeds begonnen. Het sportieve hoogtepunt van onze vereniging was toch wel het bereiken en daarna het handhaven in de eerste klasse van de K.N.V.B. Op dit moment telt de vereniging zo’n 120 jeugdleden.  Daarnaast nemen een dameselftal en zes seniorenelftallen aan de competitie deel.