ASVB na rust pas wakker

In en tegen de plaatselijke voetbaltrots van Loon (LEO), werd ASVB pas na rust wakker. Voorafgaand aan de wedstrijd liet de scheidsrechter van hedenmiddag weten dat met dezelfde kleur broek en sokken van beide teams niet gespeeld kon worden. Het zou verwarring kunnen opleveren. De witte muizen dribbelden dus in wit shirt en zwarte broeken en kousen (geleend van LEO) even over tweeën naar het speelveld.

Of dit de oorzaak was van het bedroevend spelniveau is nog niet duidelijk. We kunnen over de eerste veertig minuten kort zijn: belabberd. Het was aan doelman Veerbeek én aan onkunde van de voorwaartsen van LEO te danken dat het na veertig minuten slechts 1-0 voor de thuisploeg stond. Uit een corner was daar opeens Stefan Zuidema die zijn grote lichaam na een kopduel goed gebruikte en uit de draai raak schoot. Daarna liet Man of the Match Bruce Tunjanan zien hoe je een bal uit de lucht (pass Aukes) aanneemt en vervolgens naar binnen dribbelt en droog in de hoek knalt (echt waar). De Loonse supporters op het terras verslikten zich in het bier. Dit kon toch niet? Ze waren zelfs zo in de war dat er een verkeerde ruststand op de app werd doorgegeven.

Na een tactische omzetting van trainer Nuus, bleek dat het verschil tussen beide teams inderdaad groot is en dan opeens in het voordeel van de Blijhamsters. LEO was de weg kwijt en zag hoe de voorwaartsen van ASVB steeds maar weer de ruimtes opzochten. Het ‘kommetje op het middenveld’ was blijkbaar ook de leidsman opgevallen, hij raakt dusdanig onder de indruk dat zijn beslissingen wat vreemder werden.

Micheal Sypré (2x) en invaller Tim Renken (assist Sypré) zorgden verder voor een 1-5 overwinning in het Drentse land.

Supporters die de eerste helft hebben gezien en daarna jankend een terras opzochten, zullen hun ogen niet geloofd hebben bij het zien van de eindstand. Laten we het positieve gevoel, het tonen van veerkracht en inzet meenemen naar volgende week. Dan graag wel negentig minuten en met witte broeken en blauwe sokken…..Annen komt op bezoek.