page contents

Erelid Derk Jan Weeke overleden

Your SEO optimized title page contents

Ons bereikte het trieste nieuws, dat na het overlijden van zijn vrouw Oktje op 28 januari jongstleden en een zware tijd daarna, op 1 augustus 2017 ons erelid, oer ASVB-er en witte muis van de eerste orde         Derk Jan Weeke is overleden. Ondanks het zware lijden en verlies van kwaliteit van het leven van dit  sterk mens, is het verdriet groot.

Weeke, vanaf de oprichting al (!) actief spelend lid van ASVB, heeft buiten zeer veel actieve jaren als voetballer bijna alle functies binnen de club bekleed. Tot hoge leeftijd, er werd nog een prachtig artikel in het Dagblad van het Noorden aan hem besteed (april 2004), was Derk Jan actief speler op de velden in Oost Groningen. De bijnaam van de Witte Muizen kwam in zijn tijd en zijn elftal tot stand. Derk Jan was geen dribbelaar, maar de man van de passes. Hij zette vaak de snelle, kleine, behendige voorhoedespelers aan het werk. Inderdaad de Witte Muizen…

Sportiviteit, mentaliteit en mooi voetbal stonden bij hem hoog in het vaandel. Ook zoon Henk en kleinzoon Sybren waren lang actief bij de club.

Gezien zijn enorme staat van dienst, is Derk Jan terecht uitgeroepen tot erelid van de voetbalvereniging ASVB. Op 20 augustus 2016 onthulde een trotse Derk Jan nog het nieuwe scorebord van ASVB. In de nacompetitie wedstrijd tegen Sleen was Derk Jan wedstrijdsponsor en eregast bij deze wedstrijd. We zijn blij en dankbaar dat hij tot het einde bij de club betrokken is geweest.

We wensen Henk, Sabine, Lauren, Sybren en verdere familie heel veel sterkte. We nemen aanstaande maandag voorgoed afscheid van een echte Witte Muis, we zullen hem missen.

Your SEO optimized title page contents