page contents

Your SEO optimized title page contents
Verslag van de vv Nieuweschans
Bron: Tweenul.nl

NIEUWESCHANS – Op sportpark De Lange Akker vond zondagochtend bij windstil weer een boeiend gevecht plaats tussen Nieuweschans 2 en ASVB 5.

De voortekenen voor dit duel waren wat chaotisch. Verse THOS aankoop Luuk en marathon man Berend moesten het eerste uit de brand helpen en als klap op de vuurpijl moest ook onze in topvorm verkerende keeper op zijn 46ste het doel van het eerste gaan verdedigen. Leider Jack stond voor een haast onmogelijke tak om een ingespeeld elftal op de been te brengen. Maar waar het in Oranje ontbrak aan bezieling, instelling en karakter. Daar stonden op het erbarmelijke lange akker 11 strijders op het veld, snot voor de ogen, bikkelen, stoempen, inzet, mouwtjes omhoog en ook de wissels messcherp. Alles wat Blind had gemist aan zijn spelers had leider Kerkhof gezien bij zijn ploeg deze ochtend.

Ook doorgewinterde spelers die een nachtje hadden doorgehaald bij een concert in de plaatselijke Akkerschans verzaakten niet en over de inval keeper Tankie volgt verderop nog een groot compliment. Op een veld waar boeren in Zuid Sudan nog geen aardappel op willen poten zo slecht, speelde zich vanaf minuut 1 een boeiend spektakel af. Scheidsrechter Prijt de Nijhuis van het noorden, liet veel toe en vanaf het begin was er een optisch veldoverwicht van de Schanskers. Spits Paa Johan Blauw, een soort Freddie Frikadel van Nieuweschans, lang, sterk en moeilijk van de bal te krijgen. Met zijn tot back omgeturnde linkerspits Jarno waren ze veel in beweging waardoor de met naweeën kampende centrale middenveld duo King/PInto ook wat meer vrijheid kreeg. Over rechts denderde locomotief Sikke Alvin van voren naar achteren en terug. tel daarbij op dat Adolfo Tuin ook ver op het middenveld speelde en er ontstond dus veel dreiging en pressing van Nieuweschans. Met oa kansen voor de sterk spelende ex ASVBér Geert en voor King. Maar ASVB was levensgevaarlijk in de tegenstoot. aanvoerder en klasbak Bony had echter de zaakjes in de eerste helft verdedigend goed voor elkaar. backs Harry Nac  en Achim Roth beten zich vast in hun mannetje en als de spits van ASVB er doorkwam was daar Tankie, wat een talent, 1 op 1 precies goed getimed en bij corners overschreeuwde hij iedereen. Hij was in een blakende vorm. De druk vanuit Nieuweschans werd groter en na een gespleten voorzet van Adolfo was daar de Horst Hrubesch achtige kopgoal van Paa, keeper volkomen kansloos, heerlijk doelpunt. Maar het moet gezegd worden ook ASVB speelde goed mee en de vraag was vooral voor de pauze of Nieuweschans deze pressing kon volhouden. Vlak voor de pauze was scheidsrechter Prijt het gemekker van enkele ASVB spelers een beetje zat maar ook dit werd allemaal in de kiem gesmoord doordat beide elftallen onderling sportief prima met elkaar door 1 deur konden.

De tweede helft moest ASVB iets doen en dat deden ze met oa de sterke Lucasinho Houwen die de gelederen kwam versterken en er ontwikkelde zich een compleet andere wedstrijd. meer dan eens werd het doel van Tankie onder vuur genomen, maar zoals gezegd Tankie frommelde alles uit de goal, er zat zelfs een TV showduikje bij. ASVB werd e sterker en sterker. Maar Bony en zij kompanen achterin hielde stand, ook inmiddels ingevallen leider Kerkhof kwam de verdediging versterken. uiteindelijk kon de 1-1 via Lucasinho niet langer uitblijven, Tankie was bij dit schot volkomen kansloos. ASVB drukte door maar Nieuweschans bleef op karakter overeind. Bijvoorbeeld rots in de branding van 64 Bony middels een geniale sliding binnen de 16 en nog meer goed keeperswerk van Tankie. Daarna een moment waarbij een video scheidsrechter op zijn plaats was geweest. de linksbuiten van ASVB werd net buiten de 16 gevloerd Prijt stond net te veraf en beoordeelde dit als een 11 meter. Ondanks heftige protesten werd de 11 meter feilloos verzilverd door de aanvoerder van ASVB. maar wie dacht dat Schanze nu uit elkaar viel en brak, had het mis. de vele aanwezige toeschouwers kregen een Engels aandoende wedstrijd voorgeschoteld. het ging over en weer met als technisch hoogstandje een ouderwetse falruckziehe van Paa. het duurde 5 minuten voor hij weer overeind kwam maar het publiek keek verheerlijkt toe. Na pakweg 75 minuten brak Pinto door over rechts, zijn voorzetten waren de hele ochtend al rijp voor de vangnetten maar deze kwam zowaar voor de goal en King was er als de kippen bij in een volkomen legitiem luchtduel met de keeper van ASVB en scoorde met zijn hoofd/borst. 2-2 dus. ook Sikke Alvin kreeg nog een grote kans maar zijn schot hobbelde in de handen van de keeper. aan de andere kant redde Tankie voor de zoveelste keer in een 1 tegen 1 situatie. Na 90 enerverende minuten floot de verder prima leidende Scheids Prijt af. Met deze ploeg zonder afwezigheid van zeker 7 vaste krachten werd een prima resultaat gehaald en dat werd nog even gevierd in de kleedkamer en in de kantine.

Your SEO optimized title page contents