SJO ASVB / Wedde JO11-1 kampioen zaalvoetbal JZOG 2016/2017!

De trotse leiders Henk & Henk maakten onderstaand verslag en feliciteren nogmaals de spelertjes aan het eind van het verslag. Maar we weten het: teamwork, dus ook felicitaties aan de coaches!

Zaterdag 4 februari 2017 is het JO11 1 team van SJO AWC zaalvoetbalkampioen geworden in de zaalvoetbalcompetitie jaargang 2016/2017 die wederom is georganiseerd door Jeugd Zaalvoetbal Oost-Groningen.

Verdeeld over 4 zaterdagen moesten Marwid, Demian, Fabian, Daan, Ruben, Lyron, Willem, Dylan en Luc tijdens deze competitie 8 wedstrijden spelen tegen WVV JO11 3, Bato JO11 1, Scheemda JO11 1 en VVS JO11 1. Er werd gespeeld in de sporthallen in Bellingwolde, Finsterwolde en Scheemda. De competitie begon op kerstavond in Bellingwolde tegen achtereenvolgens WVV JO11 3 en Bato JO11 1
Met goed en verzorgd combinatie voetbal werd in 1e instantie WVV bestreden en dat resulteerde in een mooie 4-1 overwinning. Onze volgende tegenstander Bato had de wedstrijd daarna moeizaam met 2-1 gewonnen van Scheemda en we hadden kunnen zien dat Bato het meer van het fysieke spel dan het verzorgde combinatiespel moest hebben en daarom hadden we afgesproken deze tegenstander met goed verzorgd en snel aanvalsspel te bespelen en zo te trachten onze 2e overwinning te behalen.
Dat lukte helaas maar gedeeltelijk want alhoewel we Bato voortdurend terugdrongen op hun eigen speelhelft lukte het ons niet om te scoren. We misten teveel goede kansen en toen we na een kwartier spelen eigenlijk al op een 3 of 4-nul voorsprong hadden moeten staan kregen we de spreekwoordelijke deksel op onze neus. Bato scoorde uit een fout van ons de onverdiende 0-1. De jongens toonden echter veerkracht en putten moed uit het vertoonde goede spel. Helaas bleven we onze kansen missen en op de momenten dat onze spitsen waren doorgebroken en alleen op de keeper af gingen trok Bato aan de noodrem met behoorlijke overtredingen. Helaas werd dat niet adequaat door de wedstrijdleiding bestraft. Zo verloren we deze wedstrijd, waarin we veel sterker waren dan de tegenstander, onverdiend met 0-1 en hadden we geleerd dat de best voetballende ploeg niet altijd als winnaar van het veld stapt. Een wijze les verder stapten de kinderen toch een beetje teleurgesteld in de auto naar huis.

Omdat we daarna alle 4 wedstrijden hadden gewonnen (24/1 AWC -Scheemda 5-0 en VVS -AWC 0-10 en 28/1 AWC-VVS 5-0 en Scheemda -AWC 1-6) bleef het tot de laatste speeldag op 4 februari spannend om het kampioenschap. Met nog 2 wedstrijden te spelen hadden we immers maar 1 verliespunt meer dan Bato en je kon zien dat de jongens uitstraalden dat ze deze laatste speeldag maar 1 ding wilden en dat was kampioen worden. De wijze waarop de trainingen werden gevolgd spreken daarin boekdelen. Het is voor ons trainers/coaches belangrijk om te zien dat de jongens enorm veel plezier tijdens de trainingen en wedstrijden uitstralen maar het is ook geweldig om te zien hoe graag ze willen leren!
Toch realiseerde iedereen zich dat het geen gemakkelijke dag zou worden omdat we het nog tegen WVV en Bato moesten opnemen. Bovendien bleek dat Fabian en Dylan zich vandaag met griep moesten afmelden. Gelukkig kon Sion ons helpen vandaag. Nogmaals bedankt Sion!
In de 1e wedstrijd beek al snel dat we minder dan gebruikelijk ons goed verzorgde combinatiespel konden spelen. Door de zenuwen haalden we ons normale niveau niet en daardoor kwamen we de eerste tien minuten niet tot scoren en speelden we eigenlijk meer tegen onszelf dan tegen de tegenstander alhoewel WVV ook geen echte scoringskansen wist te creëren. Gelukkig scoorden wij rond de 12e minuut toch de bevrijdende 1-0 en ondanks dat WVV daarna vrij snel de 1-1 scoorde raakten we wel de zenuwen een beetje kwijt. We begonnen sneller en beter te combineren en konden daardoor gestaag uitlopen naar een 4-1 overwinning. Toch de complimenten aan de spelers van WVV die het ons een kwartier lang erg lastig hadden gemaakt. Een goede en sportieve ploeg om tegen te spelen.

De opvolgende wedstrijd had Bato met 1-1 gelijkgespeeld tegen Scheemda waardoor voor ons een gelijkspel volstond in de allerlaatste wedstrijd tegen mede kampioenskandidaat Bato.
Alhoewel het natuurlijk een droomscenario is voor de jongens om in het allerlaatste duel van de competitie tegen directe tegenstander Bato te strijden om het kampioenschap realiseerden we ons dat we gezien de 1e wedstrijd tegen WVV alle druk bij de jongens moesten weghalen. Bovendien zagen we dat de nederlaag tegen Bato op kerstavond onze jongens nog steeds niet lekker zat. Onze voorbereiding op de wedstrijd was derhalve simpel. We drukten iedereen op het hart om vooral te genieten van de wedstrijd en met veel zelfvertrouwen te gaan voetballen. Het was immers al het hele seizen duidelijk dat iedereen goed kan voetballen.
Gelukkig waren dit de juiste woorden want alle spelers stond vanaf minuut 1 zelfverzekerd op het veld waardoor het vertrouwde snelle en verzorgde combinatiespel als vanouds werd gespeeld. Dat dat niet alleen de indruk is van ons bleek wel uit het feit dat de spelers de afgelopen weken regelmatig werden gecomplimenteerd met het goede spel door de coaches van onze tegenstanders.
Van meet af aan werd Bato onder druk gezet en uit de eerste de beste vloeiende aanval scoorden wij de 1-0. Door ons goede spel kon Bato geen enkel moment de indruk krijgen dat ze in de wedstrijd konden komen. En omdat wij gestaag uitliepen naar een 3-0 voorsprong vierden de spelers enige minuten voor tijd al een klein beetje het kampioenschap. Toen tenslotte het allerlaatste fluitsignaal had geklonken brak het feest volledig los en werden de medailles uitgereikt!

Dit mooie kampioenschap werd behaald met de indrukwekkende cijfers: 8 wedstrijden gespeeld; 7 gewonnen; 1 verloren, 37 doelpunten voor, 4 doelpunten tegen en een doelsaldo van + 33. Bato eindigde uiteindelijk als 2e op 5 punten achterstand en een doelsaldo van + 7.

Volgende week zondag speelt SJO AWC nog een indoorsoccer toernooi in Rhauderfehn tegen een aantal Duitse en Nederlandse teams waarna we weer op het veld gaan trainen om ons weer voor te bereiden op de voorjaarscompetitie in de 2e klasse.

Nogmaals van harte gefeliciteerd Marwid, Demian, Fabian, Daan, Ruben, Sion, Lyron, Willem, Dylan en Luc met het behaalde zaalvoetbalkampioenschap! We zijn trots op jullie en genieten van jullie enthousiasme en teamspirit!!!

Jullie coaches Henk & Henk


vader!, voorzitter ASVB, #declub, diversiteit, belangstellend, werk, genieten

Advertisement

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

срочный микрозайм на карту через интернет займы онлайн наличными быстрые займы онлайн