ASVB wint overtuigend in Annen en ontmoet oude bekende

ASVB heeft op donderdagavond 26 mei de tweede ronde bereikt van de nacompetitie voor een plaats in de tweede klasse. In en tegen Annen werd op overtuigende wijze een 0-2 overwinning behaald.

De eerste helft was vlak, er gebeurde weinig voor beide doelen. In de wetenschap dat Annen in Blijham halverwege de tweede helft vermoeid raakte, was het ASVB dat rustig af wachtte en af en toe wat speldenprikjes uitdeelde. De verdediging, met de gebroeders Huls als ware veldheren, gaf geen krimp. De ruststand was dan ook 0-0, de volop meegereisde supporters van de Witte Muizen riepen keer op keer dat ‘het’ er wel in zat en dat er ‘meer naar voren gevoetbald moest worden’. Mooi om te zien dat mensen zo mee kunnen leven. De ploeg van Richard Nuus en Marcel van Spankeren bleef opvallend rustig en straalde op weg naar de kleedkamer een enorme rust uit.

Dit zelfvertrouwen bleek terecht te zijn. Na een tiental minuten in de tweede helft waarin Annen nog wat probeerde te forceren was het ASVB dat vol gas gaf. Het middenveld, met wederom een zeer sterke Eiten en Aukes, schoof langzaam aan naar voren en stak de ballen keer op keer door de verdediging van Annen. De tegenstander kon het niet meer belopen, ging overtredingen maken en steeds meer achteruit hangen. Het was invaller Quincy Meesters die na goed voorbereidend werk van Aukes en van Heumen de 0-1 binnen tikte. Dat het daarna tot de 86e minuut duurde voordat super sub Anne Dekker de 0-2 maakte, had te maken met een inmiddels bekend kwaaltje van de Blijhamsters: het benutten van opgelegde kansen blijft lastig. Toch had men van Annen weinig meer te vrezen en nadat de prima leidende scheidsrechter Geuzinge voor het einde had gefloten was het Annen dat sportief de felicitaties aan het adres van de Muizen afleverde.

De volgende ronde is bereikt en daarin treffen we een oude bekende. Aanstaande zondag komt Gsavv Forward bij ons op bezoek. Jawel, de nummer twee uit onze eigen competitie. Waar vooraf werd gedacht dat de derde klasse C de minst sterke was van alle derde klassen, kunnen we nu zeggen dat onze klasse veruit de sterkste was. Immers, in de laatste ronde zijn alle nacompetitie kandidaten van de derde klasse C nog aanwezig, ook Velocitas mag een gooi doen naar de tweede klasse.

De beide wedstrijden in de competitie tegen Forward gaven een verschillend beeld. In Groningen werden we getrakteerd op een kansloze 2-0 nederlaag, terwijl op Sportpark Blijham ASVB de lakens uitdeelde en bij 3-0 het wel welletjes vond. Valt er iets te zeggen over de uitkomst van het tweeluik met de Groninger studenten? Weinig, Forward heeft een uitstekend seizoen achter de rug, terwijl ASVB laat zien aan het einde van het seizoen nog zo fit te zijn dat iedere wedstrijd 90 minuten lang volle bak kan worden gespeeld.

De uitkomst is dus afwachten. We rekenen op een vol sportpark, aanstaande zondag om 14.00 uur. Het wordt een zonnige zondag, u komt toch ook?