ASVB blijft in vorm voor nacompetitie en wint laatste competitiewedstrijd van Siddeburen

ASVB heeft de vorm van de laatste weken kunnen behouden en zette ook Siddeburen, dat streed tegen degradatie, redelijk eenvoudig aan de kant.

Ondanks een flinke kans in de eerste minuut voor de Blijhamsters, was het Siddeburen dat liet merken nog brood te zien in het idee om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Het probeerde flink druk te zetten en bij ASVB leek het heilige moeten even flink weg. Dit resulteerde dan ook in een aantal kansen, echter was het doelman Ronald Veerbeek die wél scherp begon en menig doelpoging onschadelijk maakte. Op de mooie kopbal van Arend de Roos na circa een kwartier spelen had hij ook geen antwoord, 0-1 in het voordeel van Siddeburen. De tussenstanden op de andere velden maakten ook duidelijk dat Siddeburen wel moest winnen om niet in de nacompetitie te belanden of zelfs niet rechtstreeks te degraderen.

Het doelpunt was een ‘wake up call’ voor ASVB. De laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie zou een feestje moeten worden met de huldiging van de E1 pupillen voorafgaand aan de wedstrijd, de laatste thuiswedstrijd in de competitie van Micheal Sypré en het feest na afloop voor ASVB 1 en 2 voor het behalen van de nacompetitie (ASVB 1) en promotie (ASVB 2). Met het missen van de scherpte, was duidelijk dat er van een feeststemming dus geen sprake zou zijn. Er werden twee tandjes bijgezet, met meer druk naar voren gespeeld en de duels werden scherper aangegaan. Vanaf dat moment was het ook duidelijk dat ASVB een maatje te groot was voor Siddeburen. Vijf minuten na het openingsdoelpunt scoorde Mart van der Veen de 1-1 na goed voorbereidend werk van Erwin Aukes en Tim Renken. Tot aan de rust werden veel kansen nog verspeeld en was de ruststand dus bereikt.

De russtanden in de derde klasse C waren ongunstig voor Siddeburen. HSC leek eenvoudig van Lewenborg te gaan winnen, Heiligerlee stond gelijk tegen Zuidlaren en MOVV was op weg naar een stunt tegen Stadspark. Winst was dus noodzakelijk om niet te degraderen. De tweede helft was echter nog maar net begonnen en Mart van der Veen snelde langs zijn tegenstander en schoot de bal na een lange rush beheerst langs de talentvolle doelman van Siddeburen.

Daarna was het alleen ASVB wat de klok sloeg en volgden de kansen er in rap tempo op. Door onzorgvuldigheid, pech en een goede doelman van de tegenstander werden de kansen niet tot doelpunt gepromoveerd. Alleen Mart van der Veen liet met zijn derde doelpunt van de middag de score (3-1) iets ruimer uitvallen. Sypré werd met een publiekswissel en bos bloemen bedankt voor zijn  – altijd aanwezige –  tomeloze inzet voor ASVB. Dat de twijfel bij hem over een toch langer aanblijven aanwezig is, werd na de wedstrijd duidelijk. De Blijhamsters wachten in spanning af.

Ook na de vele wissels bleven de kansen komen maar de uitslag zou niet meer veranderen. Siddeburen keek met spanning na de andere wedstrijden en werd enigszins gerustgesteld dat Stadspark van Movv won. Dit betekende rechtstreekse degradatie voor de mannen uit Midwolda. Siddeburen moet proberen het verblijf in de derde klasse te verlengen tegen HFC ’15 uit Hoogkerk.

Voor ASVB smaakt het toetje beduidend zoeter. In een tweeluik met Annen mogen de Blijhamsters uitmaken wie naar de tweede ronde gaat voor promotie naar de tweede klasse. De doelstelling van dit seizoen was het zogenaamde linkerrijtje. ASVB heeft echter na de winterstop een ijzersterke serie neergezet en kwam steeds beter in vorm. Tel daarbij op de fitte selectie én het ontbreken van schorsingen en de vierde plaats op de ranglijst, alsmede het binnenhalen van de derde periode zijn hiermee uitgelegd. Genieten van de nacompetitie en de huidige vorm vasthouden is het devies voor de ploeg van Richard Nuus. Aanstaande zondag om 14.00 uur in Blijham is de eerste wedstrijd tegen Annen, de uitwedstrijd staat gepland op donderdag 26 mei om 19.00 uur in Annen.

ASVB 2 is zogezegd al gepromoveerd maar kruist aanstaande donderdag om 19.00 uur in Scheemda de degens met Znc 2 om uit te maken wie zich kampioen van deze klasse mag noemen.