ASVB 1 – Siddeburen 1

Aanstaande zondag speelt ASVB 1 de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen. De uitwedstrijd werd met 3-2 gewonnen door ASVB.

Hieronder het voorwoord voor het programmaboekje voor deze wedstrijd.

Beste sportvrienden,

we heten u van harte welkom bij de laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen 2015-2016. Een bijzonder welkom voor de bezoekers uit Siddeburen en scheidsrechter van Dooren uit Nieuwe Pekela.

Aan het einde van het seizoen is vaak al duidelijk wie de prijzen heeft gewonnen, welke club het een treetje lager mag proberen en welke ploegen zich op moeten maken voor ‘het toetje’ voor promotie of tegen degradatie. Sc Stadspark was dit seizoen heer en meester en werd kampioen, terwijl onze vrienden uit Hunsingo de fusie met Viboa geen extra glans hebben kunnen geven door lijfsbehoud veilig te stellen. ASVB is samen met Forward periodekampioen en gaat zich opmaken voor de strijd om een plek in de tweede klasse.

Echter, voor de andere plekken wordt nog hard gestreden en is het ongemeend spannend. Wildervank en Velocitas strijden voor de vervangende periode van sc Stadspark. Aan de onderkant van de ranglijst is het zo mogelijk nog spannender. Op dit moment staat HSC op de tweede degradatieplek, terwijl MOVV en onze tegenstander van vandaag nacompetitie moeten spelen om ook volgend seizoen de in derde klasse te acteren. Voor Siddeburen is het van belang om HSC onder zich te houden en hopen op een misstap van Heiligerlee tegen Zuidlaren. Daarbij is winst vandaag dan wel noodzakelijk.

Voor de selectie van Richard Nuus en Marcel van Spankeren is het tot dusver een prachtig seizoen. ASVB 2 promoveerde enkele weken geleden reeds naar de tweede klasse, terwijl binnenkort (datum staat nog niet vast) met ZNC 2 wordt uitgemaakt wie kampioen wordt. Een prachtige prestatie! Het vlaggenschip haalde vorige week de derde periode binnen en voldoet dus ruimschoots aan de verwachtingen aan het begin van het seizoen. Immers, een plaats in het ‘linkerrijtje’ werd door iedereen binnen de club als goed beschouwd. Dat ‘we’ nu de nacompetitiewedstrijd mogen spelen is fantastisch. De complete selectie is volledig fit en zoals het gehele seizoen ook gevrijwaard van schorsingen, een groot compliment aan de technische en medische staf en aan de selectie!

Inmiddels hebben we in onze jeugd ook de eerste kampioenen al mogen begroeten. De E1 pupillen zijn gisteren overtuigend kampioen geworden in hun klasse. De talenten van Jasper Huls en Martijn Sagel zullen na het feest van gisteren, vandaag meelopen in de line up van het eerste elftal. Geef ze een hartelijk applaus!

Zoals ieder jaar, maken we van de laatste reguliere thuiswedstrijd van de competitie iets bijzonders. Na de wedstrijd zullen we in de kantine de promotie van het tweede en de periodetitel van het eerste elftal vieren. De viering krijgt natuurlijk extra glans bij een prima laatste thuiswedstrijd en goede generale voor de nacompetitie.

Rest mij iedereen nog een aantrekkelijke en sportieve wedstrijd toe te wensen.

Met sportieve groet namens het bestuur, Affische ASVB 1e elftal 2015-2016 SiddeburenJohnny Houwen