ASVB 1 verovert derde periodetitel en maakt zich op voor nacompetitie!

Wildervank – ASVB stond gisteren op het programma. Grote belangen voor beide ploegen.

De eerste helft was voor beide ploegen zoeken. Het warme weer en veel wind speelde hierin een grote rol. Bij ASVB was het na een half jaar weer eens een basis plaats voor Bruce Tunjanan die op het middenveld speelde. Ondanks het minder goede spel had ASVB drie grote kansen om de openings goal te maken. Maar het was ook wildervank die via voorzetten er vaak door kwam zonder echte kansen te creëren. Dit leidde tot een 0-0 ruststand.

Na de koffie pauze was het ASVB die iets verder vooruit ging voetballen. Dit leidde tot veel ruimte bij Wildervank die met de snelle Ewout Wolf gevaarlijk er door kwam. Na 2 keer knullig balverlies voorin bij ASVB was het Wildervank dat de kansen wel benutte. 2-0 na een uur spelen. Anne dekker kwam in de ploeg. De verdediger die veel in het tweede speelt is de laatste wedstrijden als spits gebracht in het eerste. In de 65ste minuut was het Mart v/d veen die een vrije bal van 20 meter mooi in de bovenhoek schoot. ASVB geloofde er nog in, zijn vaker van een achterstand terug gekomen. Na vele mogelijkheden kwam in de 80ste minuut de bal met een beetje geluk voor de voeten van Jelle Huls die op de keeper stuitte. Anne Dekker stond voor de derde keer in 5 wedstrijden op de juiste plek en schoot ASVB naar de derde periode. Komend weekend nog 1 competitiewedstrijd en dan kunnen ze zich op maken voor de nacompetitie. Voor Wildervank is het anders. Zij moeten zelf winnen van Hunsingo en zijn afhankelijk van Forward dat moet winnen van Velocitas 1897.

Bron: tweenul.nl