ASVB wint ruim van GSAVV Forward

Op zondag 17 april stond het inhaalduel tegen de studenten uit Groningen op het programma. Forward had vier weken terug gevraagd dit duel vanwege het jaarfeest op 16 april te verplaatsen, maar kwam op dat besluit terug omdat het kampioenschap vermoedelijk al was verspeeld aan sc Stadspark.

Een juiste conclusie, zo bleek zondag om 15.45 uur.

ASVB kreeg vlak voor de wedstrijd een dompertje te verwerken. Thijs Nijland, centrale verdediger, was niet helemaal okselfris en na een laatste test werd in overleg met verzorger Paul Stuut besloten om Nijland niet te laten starten. Hierdoor stond Erwin Aukes na zijn schorsing weer in de basis en verhuisde Jasper Huls naar het centrum van de verdediging.

Dat Forward al een periodetitel in bezit heeft en geen titelaspiraties meer had, was te merken in het eerste kwartier van de wedstrijd. Stroperig voetbal, trage opbouw en veel fouten zorgden ervoor dat ASVB de bovenliggende partij was. Vooral de snelheid van Renken en Sypré brachten de verdedigers van Forward in het nauw. Het was dan ook Tim Renken die na een keurige pass van Jasper Huls op snelheid zijn tegenstander voorbij ging en geplaatst de 1-0 voor ASVB liet aantekenen.

ASVB kreeg hierna nog een aantal kansen maar verzuimde de score uit te breiden. Na ongeveer een half uur spelen, kwam Forward voorzichtig een aantal keren de defensie van de witte muizen testen, echter bleek deze net zo degelijk als dezelfde knaagdier die zijn stukje kaas verdedigt.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld, al werd het spel rommeliger. Het zware veld zorgde ervoor dat de spelers onnauwkeuriger werden en wat meer fouten maakten. Zoals vaker dit seizoen te zien was, is de selectie van ASVB fit. Dit resulteert bijna altijd in een overwicht in de tweede helft en vooral in de laatste twintig minuten. In de 60e minuut zorgde Thom van der Veen voor de 2-0 waarbij hij zijn boosheid na een nare overtreding dus op de meest juiste manier te lijf ging; met een goal.

Broer Mart van der Veen kon natuurlijk niet achterblijven en zorgde in de 72e minuut  met een mooi diagonaal  schot voor de 3-0 en daarbij voor tevreden gezichten aan het avondeten bij de familie van der Veen.

Helaas werd het overwicht van het laatste kwartier niet meer in de score uitgedrukt, al was invaller Anne Dekker nog heel dicht bij zijn tweede goal in twee opeenvolgende wedstrijden. Het veld werkte echter niet mee en vlak voordat Anne de bal droogjes in het vijandelijk doel wou schieten stuiterde de bal irritant over zijn voet heen. Ook andere veelbelovende aanvallen strandden rond zo’n zestien meter voor het doel van de tegenstander.

De wedstrijd werd ook met belangstelling gevolgd door Sc Stadspark, dat bij puntverlies van Forward dus zonder te spelen kampioen kon worden. De felicitaties gaan dan ook naar de heren uit Groningen, die met overmacht en zeer terecht kampioen van de derde klasse C zijn geworden. Dat ASVB de enige ploeg is waar Stadspark deze competitie niet van kon winnen, is een prettige constatering.

Al met al weer een prima overwinning voor ons ‘vlaggenschip’ dat door deze drie punten naar een vierde plaats op de ranglijst is gestegen. De plek is mooi, maar er is nog een lange weg te gaan om eventueel deel te mogen nemen aan het toetje van de competitie, iets wat Forward dus al wel heeft gehaald. ASVB speelt nog vier belangrijke wedstrijden in deze competitie, om te beginnen aanstaande zondag thuis tegen MOVV. Aanvang 14.00 uur, wees welkom!