AWC B1 wint van Froombosch B1 (verslag Froombosch)

Al vroeg in de competitie van Froombosch B1 stond een heuse topper op het program. ASVB/Wedde B1 kwam op bezoek en stond net als Froombosch nog zonder puntverlies bovenaan. Indien Froombosch deze wedstrijd over de streep kon trekken dank on er echt naar boven worden gekeken.

Froombosch B1 begon in de vertrouwde opstelling met Brinkhorst op de goal, Rodin Pot, Wierenga , Pestman en Mugtar Jr achterin, Ramm, Aalfs en Zuur op het middenveld en Hooghiem en Zweep in de spits. Koning en Dalac begonnen op de bank. Duidelijk was dat ASVB/Wedde veel waarde hechte aan deze wedstrijd, want er waren vele supporters meegekomen om hun team aan te moedigen.

De wedstrijd begon iets later dan gepland, maar om 14:04 werd er afgetrapt. Al snel moest Froombosch naar achteren en begon ASVB/Wedde vol met druk naar voren te spelen. Gelukkig voor Froombosch waren de eerste kansen nog niet aan ASVB/Wedde besteed, maar uiteindelijk viel de 0-1 na knullig verdedigen toch binnen. Niet nodig maar we lieten de 2e paal ongedekt en daar viel het balletje binnen. Even later viel de 0-2 op een bijna identieke manier. De koppies bij Froombosch gingen naar beneden hangen en er werd ver beneden niveau gevoetbald. Jammer. Ook de leider Hoogendoorn en Pestman deden hun uiterste best, de mannen van Froombosch moed in te praten, maar helaas voor Froombosch, niets hielp. Uiteindelijk loopt ASVB/Wedde weg naar 0-4 aan het einde van de 1e helft. ASVB/Wedde is vandaag superieur aan Froombosch B1. Bij Froombosch B1 lukt niets en bij ASVB/Wedde lukt alles. Soms zijn er van die dagen. Nu maar hopen dat we de 2e helft niet nog verder wegzakken met Froombosch.

Aan het begin van de 2e helft wordt al snel duidelijk dat ASVB/Wedde wat gas terug neemt. De betere spelers wordt rust gegeven. Ook dit brengt Froombosch niet veel goeds. Opnieuw loopt het achter de feiten aan en de frustraties worden alleen maar groter. In de 20e minuut van de 2e helft moet Mugtar Jr. eraf met geel, nadat hij een tegenstander onderuit heft gehaald. Dit was geluk voor Mugtar Jr, want dit had ook rood kunnen zijn. Gelukkig voor Froombosch komt de 0-4 als eindstand op het scoreboard te staan. Een veel beter ASVB/Wedde laat na de score in te 2e helft uit te breiden.

Froombosch B1 moet deze wedstrijd snel vergeten en zichzelf snel weer klaar maken voor de wedstrijd tegen DVC B2 van a.s. zaterdag. We gaan ervan uit dat deze wedstrijd een incident is geweest. Kansloos zijn we zeker ook niet. Iedereen weet dat we veel beter kunnen en dit ook vaak laten zien. Op naar de volgende wedstrijd. De 3 punten moeten dan mee naar Froombosch.

Froombosch, 21 Maart 2015.