Belangrijk nieuws inzake terugtrekken B2

Ten eerste is het spijtig te noemen dat de SJO heeft moeten besluiten dat de B2 teruggetrokken moest worden. Er waren te veel problemen die in de loop van het seizoen vrijwel niet op te lossen waren. Zo was de bezetting al minimaal (zeker na het stoppen van een aantal leden) en bleek het lastig om te schuiven vanuit de C-junioren en de B1. Ook was de indeling (ver reizen) niet ideaal. Deze was niet ideaal te noemen, omdat je dan bij uitwedstrijden lastig een beroep kunt doen op de steun vanuit andere teams.

Vervolgens is het belangrijk om goed na te denken over wat we het beste met de spelers van B2 kunnen doen, wie waar gaat voetballen. In dit soort situaties zijn er vaak verschillende belangen, ideeën, maar ook oplossingen. Het bestuur van de SJO heeft een besluit genomen dat het beste is voor de SJO en wat het makkelijkst uit te voeren is. Zo zullen er zo weinig mogelijk verschuivingen bij andere teams plaatsvinden.

Het besluit houdt in dat er een 4-tal spelers van B2 gedurende de rest van het voorjaarsseizoen zich aansluiten bij de B1. Dit betreft de volgende spelers:

• Mark de Ruiter
  • Olaf Gijben
  • Rowdi Stuiver
  • Stijn van de Ramhorst

Op deze manier heeft B1 genoeg spelers om uitval op te kunnen vangen en kan een ieder van B1 relatief gezien evenveel voetballen.

Verder zullen de volgende spelers zich aansluiten bij de C-junioren:

• Jarno Bos
  • Niek Huisman
  • Nick Bleeker
  • Vincent Everts
  • Roy Koller
  • Bas Huisman
  • Eschwin de Jonge

De groep C-junioren zal bestaan uit 18 veldspelers en 2 keepers. Dit is een ruim aantal. Echter zal de praktijk uitwijzen dat niet elke week iedereen aanwezig kan zijn (blessures, vakanties, afspraken, enz.). De C-junioren opereren als één geheel. Dat wil zeggen dat de trainer elke week een opstelling maakt vanuit de gehele groep. Hij wordt daarin eventueel bijgestaan door het bestuur van de SJO. Het is een keiharde afspraak dat iedereen, naar mogelijkheden, evenveel voetbalt. Met de keepers dient een afspraak gemaakt te worden over wie wanneer speelt. Vervolgens houd je 18 spelers over. Er zal per week een 4-tal spelers zijn die niet speelt. Vaak blijkt dit nog minder te zijn door eerder genoemde eventuele afwezigheid.

Er zal naar worden gestreefd dat er naast de reguliere competitiewedstrijden regelmatig oefenwedstrijden worden ingepland (naar behoefte) om iedereen nog vaker te kunnen laten voetballen. Verder staat er een aantal toernooien op de planning, waarbij eventueel gespeeld kan worden met twee teams. Ook om ervoor te zorgen dat er veel speelminuten gemaakt kunnen worden. Dit vinden wij belangrijk om continuïteit te behouden, ook richting het volgende seizoen.

Wij beseffen ons terdege dat dit geen gewenste situatie is. We moeten het met elkaar dragen naar het eind van de voorjaarsreeks.  Het is een periode ter overbrugging. Vanuit de B1 zullen af en toe spelers met de senioren mee kunnen spelen. Als er geleend moet worden uit de C-junioren is dat in dit geval geen enkel probleem. We zullen elkaar moeten helpen in deze periode. Met goede wil van alle betrokkenen moet dit lukken!

Met vriendelijke groet,

Bestuur ASVB en Wedde