A.S.V.B. werkt kosten nieuw trainingssysteem V.T.O.N. weg

In het jaar 2015 zal de v.v. A.S.V.B. met een nieuw trainingssysteem voor de jeugd gaan werken, genaamd V.T.O.N. (Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland).

Enkele leden van het bestuur en van de technische commissie hebben enkele weken geleden uitleg gehad over het systeem en waren unaniem van mening dat dit nieuwe systeem een enorme aanvulling/uitbreiding zal zijn voor de trainingsontwikkeling van de jeugd.

Dit systeem is erop gericht vanaf de kabouters tot en met de A- junioren complete trainingsoefeningen voor een heel seizoen aan te bieden vanuit de visie van de K.N.V.B (Zeister visie), het Meulensteen systeem en de Wiel Coerver methode. Ook lopen de trainingsjaren in de jeugd in elkaar over, zodat de jeugd ieder jaar voort borduurt op de jaren die men al heeft gehad aan trainingsoefeningen. Dit alles wordt aangeboden middels een applicatie zodat dit simpel vanaf de mobiele telefoon op te halen is. Uiteraard krijgen de jeugdtrainers hier nog volledige uitleg over in een aantal sessies en zal alles nader besproken worden.

Omdat dit nieuwe systeem geld kost zijn we op zoek gegaan naar een creatieve oplossing om dit systeem kostendekkend te krijgen. Dit is uiteindelijk gelukt. De zaalvoetbalvereniging W.M.C. in Winschoten zat met een behoorlijke kostenpost voor het vervoer en opslag van de boarding van het jaarlijks gehouden Indoor soccer toernooi.

Beide verenigingen hebben elkaar gevonden door de boarding te laten wegbrengen door vrijwilligers van de v.v. A.S.V.B. en de opslag te laten verzorgen door de sponsor van zowel de v.v. A.S.V.B. als de z.v.v. W.M.C. Het is de bedoeling dat de komende jaren het halen en weer wegbrengen van de boarding ook door de v.v. A.S.V.B. zal worden verzorgd.

Op zaterdag 3 januari 2015 hebben enkele vrijwilligers hun beste beentje voor gezet en de boarding keurig netjes vervoerd en opgeslagen. Het spreekwoord “vele handen maken licht werk” werd eer aan gedaan. Langs deze weg willen wij iedereen die hieraan heeft meegeholpen hartelijk bedanken en de volgende sponsoren in het bijzonder voor het beschikbaar stellen van hun materieel en inzet:

Hoofdsponsor de Treffer te Winschoten

Bouwbedrijf Jan Bos te Blijham

Bouwonderneming Kuiper te Blijham

Betonboor Bleeker B.V. te Winschoten

Bouwkundig teken- en adviesbureau Huisman te Blijham

De opbrengst hiervan zal volledig ten goede komen aan het nieuw trainingssysteem.

Technische commissie v.v.A.S.V.B.