Lars Krul grote winnaar van eerste en druk bezochte darttoernooi

Vrijdag 19 december jongstleden organiseerde de activiteitencommissie van ASVB haar eerste darttoernooi.
Maar liefst 40 personen hadden zich hiervoor aangemeld.

Bij de aanmelding gaven de meeste personen aan weinig affiniteit met darten te hebben, maar dit bleek later een grote leugen om op deze manier de tegenstanders een verkeerde indruk te geven.

Al vroeg in de avond kwamen de eerste deelnemers binnen om zich warm te gooien met eigen, professionele pijlen.
De door Wapenhandel Kuiper (Marc Jonk) aangeboden pijlen hoefden slechts bij een enkeling te worden ingezet.

Door de organisatie is iedereen verdeeld over 8 poules, waarbij de 2 beste deelnemers van iedere poule zich plaatsten voor de knock-out rondes. Vol strijd, passie en plezier werden alle poulewedstrijden afgewerkt.

Aan publiek tijdens deze avond ook geen gebrek. Velen wilden een glimp opvangen van de plaatselijke Barney’s en Kootjes.

Na de vele knock-out wedstrijden plaatsten Erik Stel, Jari Niezen, Ronald Draaijer en Lars Krul zich uiteindelijk voor de halve finales. Ze werden flink aangemoedigd door alle andere deelnemers, die spontaan met zijn allen de telling op zich namen.

Uit deze “best off 3 leggs” wedstrijden bleken Erik Stel en Lars Krul de sterksten. Zij konden zich klaar maken voor de grote finale en Jari Niezen en Ronald Draaijer voor de troostfinale.

Lars Krul bleek het beste met de spanning om te kunnen gaan en mag zich de eerste en grote winnaar noemen van deze avond. Een groot compliment en de felicitaties gaan uiteraard ook naar Erik Stel (2e), Ronald Draaijer (3e)
en Jari Niezen (4e). Alle vier mochten ze een mooie vleesprijs in ontvangst nemen, aangeboden door Spar Stuiver uit Winschoten.

Na alle wedstrijden bleef het nog lang onrustig en gezellig in de kantine.

De activiteitencommissie wil iedereen bedanken voor een zeer geslaagde avond en ziet iedereen graag terugkomen op de tweede dartavond. Deze zal echter niet plaatsvinden op de eerder genoemde 2 januari, maar op een later vast te stellen datum. Houdt hiervoor de website, Facebook en Twitter goed in de gaten!

Robert Koopman