Wedstrijdverslag ASVB 2 – Muntendam 2

download

Hieronder het wedstrijdverslag van de wedstrijd ASVB 2 – Muntendam 2, door de ogen en vanuit de pen van Jeroen Oostindie. Belangrijk om te weten alvorens dit prachtig stuk te lezen:

ASVB 2 heeft nog geen wedstrijd gewonnen en Jeroen was jarig, samen met teamgenoot Marc. Dat de achternamen afgekort zijn tot enkel de beginletter, heeft niets te maken met het feit dat het team en begeleiding op een opsporingslijst staat. Waarom dit wel is gedaan, is nog niet bekend.

ASVB 2 – Muntendam 2

Vooraf was het een mooi plaatje! Muntendam volop in de strijd om het kampioenschap en ASVB in gevecht met het degradatie spook!

Nadat alle enkeltjes, knietjes en “bepaalde” andere lichaamsdelen waren voorzien van vele laagjes tape mochten de gladiatoren het veld in..

Onder de leiding van aanvoerder Johnny H. (Niet op de hoogte van bepaalde verjaardagsrituelen) werd er een lastig maar nu later blijkt zinvolle warming-up afgewerkt!

Na de warming-up werd nog ff gevreesd dat sluitpost Lars K. af zou vallen aangezien hij geplaagd werd door helse hoofdpijn! Gelukkig bracht zijn vriend P. Aracetamol uitkomst en kon hij de wedstrijd vervolgen!

Onze ‘lijder’ Harry H. kwam na een uitvoerige analyse en gesprekken met de bond tot de conclusie dat hij het team op een aantal plaatsen moest wijzigen en zo geschiede het… De tot op heden snelle spits Marlon A. werd op de linksback gepositioneerd en de nieuwe aankoop Mark B.  nam zijn positie in.. Een gouden ingreep waardoor de positie van hoofdlijder niet meer in gevaar is!

Er werd krachtig begonnen aan de wedstrijd.. Elk duel werd gewonnen en er werd geconsenteerd gespeeld .. Dit alles resulteerde erin dat de sterk opkomende Ab B. werd getorpedeerd in het strafschopgebied! Alle stuurlui aan de wal riepen om een rode kaart.. maar de scheids was te lief (later overigens niet) en gaf alleen een penalty! Marcel v S. knalde de bal resoluut binnen 1-0..

Maar de honger was niet gestild… Onder aanvoering van een sterk spelende Erik B. werd er druk gezocht naar de 2-0 nul… Halverwege werd deze ook gevonden.. Na een (zoals het door een bepaald persoon genoemd werd) geile pass werd roadrunner Mark B.  gelanceerd en kon hij de 2-0 aantekenen!

De rust verliep rustig ondanks dat er een aantal mensen onrustig waren!

In de 2e helft kwam de overwinning niet meer in gevaar .. Een prachtige goal van Erik B. en een (donderdag nog geoefende ) penalty werd mooi binnen geschoten door Ab B.

Een klein smetje op de wedstrijd was de onterecht gegeven 2e gele kaart van Jeroen O.
Maar de eerste overwinning is een feit! Op naar het kampioenschap……