ASVB pakt volle buit in Engelbert

Zondag 7 september stond voor ASVB de eerste competitiewedstrijd weer op het programma. Na een treurig verlopen seizoen in de derde klasse en een wisselvallige voorbereiding stond Engelbert-ASVB op het programma. Veel spelers kamp(t)en met blessures en tevens kozen veel spelers ervoor om hun welverdiende vakantie in het buitenland door te brengen. Bas Nijland sloot, na een ontspannend weekendje, weer aan bij de selectie. Ditzelfde gold voor de kersverse korporaal Mark Borgeld en Tim Renken, die speciaal uit Amerika was overgevlogen om bij dit treffen aanwezig te kunnen zijn. Daartegenover staat nog altijd de afwezigheid van enkele wel gewaardeerde krachten.

Door: Trevor Eiten

Voorafgaand aan de wedstrijd was het lastig in te schatten hoe sterk de tegenstander uit Engelbert was. De gepromoveerde club werd vorig jaar met groot machtsvertoon kampioen in de 5e klasse waarin het liet zien over veel scorend vermogen te beschikken. Een tegenstander waar rekening mee gehouden moest worden. Omstreeks half 3 floot de leidsman uit Hoogezand voor het begin van de wedstrijd. Al snel bleek dat ASVB rustig van achteruit kon opbouwen en gevaarlijke aanvallen kon opzetten. Een fout aan de kant van Engelbert was echter nodig om de ban te breken. Na een te korte terugspeelbal liet de gehaaide Bompa de doelman kansloos, 0-1. Met deze vroege voorsprong op zak kon ASVB de bal lekker rond laten gaan alvorens de druistige Remon Nomden de 0-2 tegen de touwen joeg. Aangespeeld van achteruit wist Nomden de bal hard en diagonaal achter de doelman te plaatsen.

Inmiddels trachtte Engelbert ook vaker de aanval te zoeken, maar dit gebeurde veelal met te weinig overtuiging. Op een tweetal corners en enkele vrije trappen na werd Engelbert in de eerste helft nimmer gevaarlijk. Wel wist ASVB nog twee keer het vijandelijke doel te vinden. Een klutsbal kwam bij de eerdergenoemde Renken in de voeten en die liet zien geen last te hebben van een jetlag, 0-3. Het mooiste moment van de middag kwam op naam van Bompa. Na een mooie aanval, waarin Luppes als sterk aanspeelpunt fungeerde, kwam de bal voor de voeten van Bompa. Op het oog nam hij de bal ietwat ongelukkig aan, maar wat volgde was een lust voor het oog. De opstuitende bal werd in een keer op de pantoffel genomen en dit betekende de 0-4.

De tweede helft kon ASVB niet hetzelfde spel op de mat leggen wat resulteerde in een rommelige partij. Omdat ook Engelbert in deze fase niet vaak tot doelrijpe kansen kwam, werd het schouwspel er niet beter op. Toch was het wederom ASVB dat de score verder uitbreidde. Renken, maakte net als Bompa, zijn 2e van de middag door een mooie rush te belonen met een doelpunt, 0-5. De wedstrijd was al lang en breed gespeeld, maar toch deed Engelbert iets terug. Nadat de thuisploeg al enkele malen gevaarlijk was geweest, zorgde de middenvelder van Engelbert ervoor dat ook de thuisploeg op het scorebord verscheen. Nadat ASVB nog enkele kansen om zeep hielp en Marlon Abbas nog de lat hevig liet trillen, besloot de goede leidende scheidsrechter te fluiten voor het einde van de wedstrijd.

De eerste drie punten zijn binnen, maar waar ASVB dit seizoen staat is ook na deze wedstrijd nog altijd moeilijk aan te geven.  Volgend weekeinde wacht VVK dat nipt onderuit ging tegen TLC.