ASVB F2G wint KNVB Beker F-pupillen Groep 3 District Noord!

P1100465P1100461

Nadat we de voorgaande editie van de KNVB-beker bijna alle wedstrijden hebben verloren gingen we toch weer vol goede moed en goed gemutst de bekerronde van 2013/2014 in.
We stelden immers al eerder dat of we nou winnen of verliezen het plezier bij ons altijd voorop staat.

In deze editie ging het echter boven verwachting goed want we wonnen al onze wedstrijden in de poule fase tegen SJO Reiderland F3, Wildervank F6 en WVV F6. In de spannende knock-out rondes wonnen we achtereenvolgens ook van Muntendam F2, Mussel F1, OKVC F1 en St. Zuidlaarderveen-Kielwindeweer F1G.

Op zaterdag 31 mei vertrokken we in de FC Groningen-bus Emoji naar De Esserberg in Haren, het sportcomplex van de voetbalverenigingen Helpman en Be Quick 1887 voor de GROTE FINALEDAG om de KNVB Beker van de F-pupillen Groep 3 District Noord. We realiseerden ons terdege dat het natuurlijk al een bijzondere en unieke ervaring was om op de finaledag aanwezig te zijn want er waren van de oorspronkelijk 256 teams slechts 4 ploegen overgebleven die mochten aantreden om een poging te doen de grote KNVB Beker te veroveren. Samen met de ploegen De Wilperboys F1, TOP’63 én het roemruchte WKE F2 mochten wij, ASVB F2G, aantreden om te strijden voor de “beker met de grote oren”!
Het bereiken van deze finaleronde was al zo bijzonder en uniek dat we met elkaar afspraken om, los van het resultaat, vooral te genieten van deze dag!!!
Maar goed, zoals we al eerder aangaven kunnen wij met plezier en enthousiasme veel bereiken. Dat blijkt maar weer eens temeer uit het verloop van de finale:
We wonnen onze eerste wedstrijd tegen WKE F2 met 5-0; een onverwachte grote overwinning op een gerenommeerde en sterke tegenstander. Een mooie opsteker die ons goede moed gaf voor het vervolg van de finale. Emoji
Direct na deze wedstrijd traden we aan tegen TOP’63 F1. We waren nog een beetje vermoeid van de wedstrijd tegen WKE. Blijkbaar had deze wedstrijd ons meer moeite en energie gekost dan we gedacht hadden en zo we kwamen in de 1e helft helaas met 0-1 achter te staan.
In de rust kregen we nog een paar tactische tips en goede moed ingesproken van onze coaches. Dat hielp! Want direct na rust scoorden we de 1-1. We bleven deze 2e helft ons verzorgde positiespel spelen en zodoende kwamen we via 2-1 op een 3-1 eindstand te staan. Een zwaarbevochten overwinning op een goede tegenstander.
Deze 2e overwinning gaf ons nog meer goede moed en zelfs het gevoel dat het winnen van de beker mogelijk was!!! EmojiEmoji
Omdat onze directe concurrent De Wilper Boys F1 ook beide wedstrijden had gewonnen moest de laatste wedstrijd tussen ASVB F2G en De Wilper Boys F1 uitwijzen wie zich de winnaar van de finale mocht noemen. Met recht kunnen we onze laatste wedstrijd dus de Grand Finale (!) noemen.
De Wilper Boys F1 bleek een fysiek sterke ploeg te zijn terwijl wij het vaak van ons goede positiespel moeten hebben. De finale zou dus een clash van verschillende speelstijlen worden.
Omdat we ook deze wedstrijd wederom ons verzorgde spel bleven spelen kregen we enkele kansen om op voorsprong te komen. Helaas lukt dat in de 1e helft nog niet. In de 2e helft bleven we met vertrouwen spelen en kwamen we via een goede aanval op een 1-0 voorsprong die we tot het eindsignaal met succes kondigen verdedigen.
Na het eindsignaal vielen wij spelers, leiders, ouders en familie én toeschouwers elkaar gelukzalig in de armen.  EmojiEmojiEmoji
We waren kampioen van de KNVB bekerfinale geworden! Wat een hoogtepunt!!!
Bij de huldiging kregen we de grootste beker die we ooit hebben gezien en kregen we allemaal een medaille voor de 1e prijs! Ook kregen we nog een mooie herinneringsmedaille van onze coaches.
Daarna barstte het feest los dat gewoon verder ging tijdens de terugreis in de bus van FC Groningen.
Voorlopig blijven we nog even op de grote roze wolk………………… Emoji