Zuidlaren F1 en AWC C1 glansrijke winnaars ASVB toernooi

Afgelopen zaterdag 24 mei stond in de ochtend het F pupillen toernooi op het programma. Het was gezellig druk op ons prachtig sportpark;  SVB had een turnwedstrijd en de Blije Wandelaars organiseerde een wandeltocht.

Na afmeldingen van Wedde, waren 12 teams aanwezig om onder fantastische omstandigheden het jaarlijks ASVB toernooi af te werken.

Na enkele wedstrijden was al duidelijk dat een aantal teams boven de rest uit stak en dat van deze teams Zuidlaren F1 prachtig voetbal speelde. Dit team ging er dan ook met de hoofdprijs vandoor.

Het toernooi stond bol van sportiviteit en mooi jeugdvoetbal. Aan het eind van de ochtend brak de hemel even open om de velden te sproeien, zodat we de prijsuitreiking in de grote hal hebben gedaan. Ieder team won een envelop met inhoud en de drie hoogste teams ontvingen tevens een beker.

Na de flinke regenval was het de beurt aan de C junioren. Hier werd het wat spannender, al zag het daar in het begin niet naar uit. Appingedam C1 leek van de vijf ploegen het sterkste en ging voortvarend van start door de eerste wedstrijden ruim te winnen. Daarachter streden Sellingen en AWC voor een tweede plek. Echter, in de wedstrijd tegen AWC liet Appingedam een flinke steek vallen door met 3-0 te verliezen. Dit betekende dat AWC in de laatste wedstrijd met minimaal 3-0 moest winnen om de overwinning van het toernooi op te eisen. Het werd 2-0 voor de thuisspelende vereniging (in groene shirts??), waardoor penalty’s er aan te pas moesten komen om de winnaar aan te wijzen.

AWC nam de penalty’s beter dan de reeds gedouchte Damsters waardoor het een prachtige overwinning van het thuistoernooi kon bijschrijven.

We zijn zeer tevreden over het verloop van beide toernooien. Sportiviteit, enthousiasme, leuk voetbal, veel publiek; kortom een prachtige dag. De vrijwilligers worden vanzelfsprekend bedankt, we hopen dat de volgende twee zaterdagen net zo verlopen!