Opening Lutje Arena was geweldig spectakel

Foto 3 Lutje ArenaFoto 1 Lutje ArenaFoto 2 Lutje Arena

Zaterdag 29 maart heeft Burgemeester Janneke Snijder op het sportcomplex van ASVB de “Lutje Arena” geopend.  Een nieuwe sportvoorziening waar iedereen vrij kan voetballen, volleyballen, tennissen of basketballen.

De opening werd opgeluisterd met een basketbal clinic door de basketballers van Gasterra Flames uit Groningen. Verder werden er diverse demonstraties gegeven door de diverse verenigingen uit Blijham.

Het hoogtepunt van de middag, zéker volgens de heren en dame van ASVB F-pupillen, was de demonstratiewedstrijd van de F-ers met de heren van het 1e elftal. De kinderen waren al weken laaiend enthousiast om deze mooie wedstrijd met hun grote voorbeelden te kunnen spelen voor een groot publiek.

Nadat de spelers gelijkelijk waren verdeeld over de mixteams, 3 1e elftal spelers met 4 F-pupillen, werd er eerst een tactische bespreking gegeven door beide coaches. Niemand wilde immers deze mooie wedstrijd voor zo’n groot publiek verliezen!
Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarin de kinderen niet onderdeden voor de heren van het 1e elftal. Dat bleef ook niet onopgemerkt door de trainer van het 1e elftal en zo kon het gebeuren dat de 1e contractbesprekingen die middag al werden opgestart. Emoji
Zoals gezegd was het een spannende wedstrijd die eindigde in een 4-4 eindstand waardoor de penalties de beslissing moesten brengen.

Uiteindelijk deed de uitslag er niet toe. Het plezier van de kinderen én de volwassen mannen van het 1e elftal had deze middag gezegevierd. Precies zoals het (jeugd)voetbal bij ASVB is bedoeld.

Na de wedstrijd stapten de kinderen super trots van het nieuwe veld van de Lutje Arena. En samen met hen de 1e elftalspelers, de trotse ouders en de overige toeschouwers die in grote getale aanwezig waren.

Een leuke en memorabele middag!