ASVB F2 door in de beker!

Afgelopen zaterdag 29 maart heeft ASVB F2 een enorme prestatie geleverd door in de achtste finale van de KNVB beker OKVC F1 uit Oldehove te verslaan. In de week voorafgaand aan deze bekerwedstrijd werd er extra hard getraind door de kinderen om deze zaterdagochtend goed voor de dag te komen.
En dat deze zaterdag een belangrijke dag voor ASVB was bleek wel uit het feit dat we op het hoofdveld mochten spelen!
De laatste zenuwen werden tijdens de warming-up weggespeeld en nadat de oorverdovende Yell door onze voetballers was uitgeschreeuwd floot de scheidsrechter voor de 1e helft.
Al gauw was duidelijk dat beide teams nauwelijks voor elkaar onder deden. Niet alleen lag het niveau van het voetbal erg hoog en was de veldbezetting goed verzorgd. Ook het enthousiasme en de gretigheid straalde af van beide teams. Er stond blijkbaar iets op het spel!
Gelukkig bleef ASVB het verzorgde spelletje spelen zoals ze altijd doen en scoorden ze verdiend 1-0 en 2-0.
Daarna kwam OKVC toch wat meer opzetten en vocht dit team zich wat meer in de wedstrijd zodat er meer dreiging voor ons doel ontstond.
Dat weerstonden we gelukkig goed zodat we met een 2-0 voorsprong de pauze in gingen.
Genietend van de welverdiende ranja luisterden de heren en dame nog naar wat tactische tips van de coaches.
Blijkbaar hadden de ranja en de tips hun uitwerking niet gemist want ASVB begon met nog meer zelfvertrouwen aan de 2e helft.
De posities waren nog iets beter ingevuld, de wil om de bal te veroveren was nog iets sterker en het verplaatsen van het spel van de ene naar de andere flank ging nog iets beter en sneller dan in de 1e helft.
Het was duidelijk te zien dat deze toppers vandaag wilden laten zien dat ASVB de beste ploeg had en uiteindelijk was de eindstand 5-0 in het voordeel van ASVB. Een welverdiende en terechte uitslag.
Wie weet waar dit bekeravontuur voor deze enthousiaste kinderen eindigen zal………………!!!
Blij en supertrots ging iedereen na de penalties heerlijk een feestje bouwen onder de douche.
Hierna aten we met z’n allen patat met een frikandel om ‘s-middags onze medewerking te verlenen aan de opening van de Lutje Arena. Wederom een mooie en bijzondere gebeurtenis!
Foto ASVB F-pupillen