ASVB wint belangrijke ‘pot’ van Bato

voetbal_7asvb sportparkDe belangen waren groot afgelopen zondag. Bij winst zou aansluiting worden gevonden met de grote middenmoot, bij verlies een harde klap in de strijd tegen degradatie.

Trainer Gerrie Drenth van Bato miste vijf tot zes spelers en moest zelfs spelers van het derde elftal vragen om aan te sluiten bij het vlaggenschip. Echter, ook onze trainer Marcel de Groot miste maar liefst zes spelers; blessures waren er voor Kor Schreuder, Jasper Huls, Remon Nomden en Marcel van Spankeren. Bas Nijland en Johnny Houwen waren geschorst. Gelukkig hebben we nog een redelijk brede selectie waardoor er een goed elftal de wei ingestuurd kon worden. Hoe het groot aantal afwezigen bij beide ploegen de wedstrijd zou beïnvloeden was van te voren niet te zeggen. Gerrie Drenth gaf aan dat dit soort wedstrijden altijd een ander karakter hebben, het kan een prachtig gevecht worden maar het kan ook een wedstrijd worden die het aanzien niet waard is.

Helaas kreeg Drenth gelijk met zijn tweede opmerking. Het werd een slechte wedstrijd. Op dit dramatisch hoofdveld waar menig koe zijn neus voor op zou halen, was normaal voetbal onmogelijk. Ballen stuiterden alle kanten op, spelers moesten oppassen om zich  niet lelijk te verstappen en dus waren goede combinaties op één hand te tellen. ASVB kwam vrij snel in de wedstrijd op voorsprong door Quincy Meesters die attent reageerde  na een fout in de Winschoter defensie. Bato liet zich niet uit het veld slaan door deze treffer en ging aanvallender spelen. Dit resulteerde in twee 100% kansen die jammerlijk gemist werden.  ‘Zul je zien’, zei een Bato supporter, ‘vliegt ie er aan de andere kant in’. En inderdaad, Trevor Eiten bleef zeer koelbloedig bij een 1 tegen 1 duel met keeper Leontev van Bato en zette ASVB op een 2-0 voorsprong.  Ook hierna kreeg Bato nog een aantal mogelijkheden tot de rust, echter goed keeperswerk en een slecht vizier van de spitsen bepaalde de ruststand op 2-0.

In de rust werd bij de Blijhamsters aangegeven dat maar 1 ding telde: winst. De tussenstanden van de directe concurrenten waren dusdanig positief dat bij winst een aantal plekken gestegen kon worden. Er werd gewaarschuwd dat  Bato zou ‘komen’ en dat er voor iedere centimeter gestreden moest worden. Hoe het gebeurde was niet belangrijk, als de drie punten maar in Blijham bleven.

Echter, na een tiental minuten in de tweede helft was de pijp bij Bato leeg. ASVB kreeg ruimte om te voetballen, en Bato kon zelden meer een vuist maken. Doordat Bato nog meer blessureleed kreeg (eerste helft 1 uitvaller, de tweede helft 2), leek het erop dat de hoop bij de mannen van Drenth vervlogen was.

ASVB kreeg hierdoor ook meer kansen maar deze kansen werden niet verzilverd. Remzi Baskocak faalde zelfs voor een leeg doel, vlak voordat hij schoot stuiterde de bal door het veld ongeveer een half metertje omhoog. Ook andere kansen waren niet aan de voorwaartsen besteed.

Gelukkig gooide Remzi twintig minuten voor tijd het duel op slot door een corner hard en zuiver binnen te koppen, 3-0.

Na het eindsignaal van de scheidsrechter was de opluchting in het Blijhamster kamp groot. Door deze overwinning op een directe concurrent én verliespartijen van andere  concurrenten zijn we gestegen naar een elfde plaats. De afstand tot de ‘gevaarlijke’ plaatsen blijft echter klein. ‘We’ zullen moeten vechten voor ieder puntje om ‘ons’ veilig te spelen. Dit is bij iedereen binnen de selectie duidelijk.

Volgende week hoogvlieger Amicitia VMC. Een zware dobber maar met hard vechten is veel mogelijk, zeker op dit veld.asvb sportpark